Jesteśmy na facebooku

Logowanie Rejestracja

Zaloguj się
Jeśli nie masz konta, zarejestruj się.

Sushi

25 kwietnia 2019 Gdynia
Kaczewska 24 - K5 - Akademia Kulinarna
Rozpoczęcie: 18:00
Cennik:
290 zł

Japonia to miejsce magicznie, niejednokrotnie niezrozumiałe dla nas Europejczyków ze względu na duże rozbieżności kulturowe. Przedstawimy historię powstania sushi, a zakończymy na wspólnej kolacji przygotowanej przez uczestników warsztatów. Wprowadzimy Was w specyfikę kuchni japońskiej i opowiemy o tajnikach etykiety. Podczas wspólnego spotkania podzielimy się informacjami na temat przygotowania ryżu, filetowania ryb, oraz samodzielnego przygotowania sushi. Nauczycie się jak komponować prawidłowy zestaw sushi, jak nazywać poszczególne składniki.

Przygotujemy

Nigiri czyli sushi formowane w dłoni, z rożnymi dodatkami

– Ebi (gotowana krewetka)

– Unagi Kabayaki (grillowany węgorz morski w sosie słodkim)

– Tamago (słodki omlet)

– Sake (łosoś)

Maki czyli formę rolek. Na płatku wodorostów nori, rozkładamy ryż i składniki, następnie zwijamy

– Salmon maki (z łososiem)

– Tekka maki (z tuńczykiem)

– Kappa maki (z ogórkiem i sezamem)

– Oshinko maki (z marynowaną rzepą daikon)

– Futo maki (z marynowaną tykwa, łososiem, awokado, serkiem, ogórek)

– Sake Teriyaki (z pieczonym łososiem, serkiem, marynowaną marchewką i omletem)

Komentarze - bądź pierwszy!

Strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Zapoznaj się z naszą polityką plików cookies.
Akceptuję politykę plików cookies